Vinlandet

Dom meningar och ord som används när ett vin skall beskrivas
av en "expert" är minst sagt lustiga.
Här kommer några exempel på några slumpvalda viner
med förklaring av doft och smak, vi börjar med några röda viner:
Carl Jan
Smak Ungdomlig smak med ton av gräs
- Härligt. Ett grässmakande vin, precis vad jag alltid eftersökt....
Château Bouscassé 2001
Doft Stor, ungdomlig, fruktig, nyanserad doft med tydlig karaktär av rostade ekfat
- Stor? Hur fan luktar nåt som är stort?
Agramont Reserva 1998
Doft Utvecklad, karaktärsfull doft med fatkaraktär
- Eh, ja. Precis!
Smak Mogen, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, torkad frukt och läder.
- Här smakar det moget. Och även inslag av läder........
Allende 2001
Doft Ungdomlig, knuten doft med fatkaraktär
- Jag har alltid varit svag mot knutna dofter!!!
Smak Ung, fruktig, harmonisk smak
- Mmm, harmoniskt... Typ som kebab!
Château De Reignac 2002
Doft Utvecklad, animalisk doft med inslag av fat - ...?
Smak Utvecklad, animalisk smak med inslag av fat - ...?
Chill Out Music Cabernet Sauvignon
Smak Fruktig, något rökig smak - Bra för rökare sen rökförbudet togs i kraft.
Här följer ett vitt vin:
Amfora Muscat d'Alexandrie
Doft Parfymerad doft med inslag av konserverad ananas, gummi och fläder.
- Jag dricker endast oparfymerat gummi!
Ja vad ska man säga... Av vinexperter för vinexpterter eller? Jag fattar iaf ingenting av den här jävla smörjan. Frågar jag efter ett vin så ska jag inte behöva stå och fantisera/gissa vad den smakar. Smakar den plommon, säg det i så fall. Smakar den rök, förklara du för fan hur rök smakar! Och dessutom, vem fan bryr sig hur ett vin luktar? Man ska väl inte sitta och sniffa på det under middagen.
Här är ett exempel på hur och till vad ett vin ska användas (i det här fallet till Azabache Blanco 2003) :
Serveras vid cirka 8°C till inte alltför kraftiga rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.
- Funkar typ aborre? Eller den kanske är lite kraftig av sig. Plattfisk borde väl bli bra.
Äh, jävla larvigt är vad det är!